ساختاری که در نمایشگاهها برای نمایش محصولات یک شرکت استفاده میشود و فروشندگان میتوانند، در این غرفههای نمایشگاهی در مورد محصولاتشان با مشتریان صحبت کنند. رقابت زیادی در این بین به دلیل وجود تنوع ساختاری و بازاریابی وجود دارد. طبق تعریف، غرفه سازی، به معنای ساختاری است که به خوبی طراحی شده تا توسط برندها در نمایشگاهها برای نمایش محصولات و خدمات خود استفاده شود.
غرفه سازی چیست؟ آیا غرفه سازی کار سادهای است؟
خوب، آنقدرها هم که فکر میکنید ساده نیست. یک غرفه نمایشگاهی جذاب و خوشساخت همیشه توسط متخصصان به معنای غرفهسازان نمایشگاهی طراحی می شود. غرفه نمایشگاهی به گونه ای ساخته می شود که به کسبوکارها اجازه دهد، محصولات و خدمات خود را به حرفهایترین شکل ارائه دهد. این سازه ها امکان ارتباط سریع و قوی را بین نمایندگان فروش یک برند با مشتریان برقرار میکنند. به عنوان یک سیستم تجاری، بصورت حضوری، اطلاعات دقیق محصولات و خدمات یک برند با مشتریان رد و بدل میشود. برندها بدین صورت می توانند در عرضه و فروش محصولات خود موفقتر عمل کنند. سوالی که ممکن است چندینبار با آن در این متن مواجه شوید این است که غرفه سازی چیست؟
انواع غرفههای نمایشگاهی
براساس شاخصههای ظاهری این سازهها به نامهای مختلف تجاری و اختصاصی در هر شرکت دارای نامگذاریهای مختلفی است. اما بصورت کلی به چهار بخش: ردیفی (Raw)، نبشی (Corner)، سه ضلعی باز (3-Sides Open) و جزیره (Island) تقسیم میشوند.
-
غرفه سازی ردیفی (Raw)
-
غرفه سازی نبشی (Corner)
-
غرفه سازی سه ضلعی باز (3-Sides Open)
-
غرفه سازی جزیره (Island)
اینکه کدام سازه را میتوانید داشته باشید بستگی به اندازه و موقعیت منطقهای دارد که در رویداد تجاری اجاره میکنید. سازه های ردیفی تقریباً همیشه کوچکترین ردپا را دارند، در حالی که سازههای جزیره بزرگترین هستند. پایههای گوشه و سر در بین آنها قرار دارند.
طبقهبندی غرفه سازی براساس شاخصههای اجرا
غرفههای نمایشگاهی به روشهای گوناگونی اجرا میشوند که دو روش اصلی آن عبارت است از:
غرفههایی که از سوی برگزارکنندگان تدارک دیده میشوند که به آنها پیشساخته میگویند. در این نوع غرفهها شرکتها نقشی در طرح انتخابی خود ندارند و برگزارکننده، براساس ضوابط و استاندارد آن نمایشگاه، غرفهها را، طراحی و اجرا میکند. غرفههایی که شرکتکنندگان با کمک پیمانکاران این حوزه میسازند، خودساز نامیده میشوند. در واقع، در این نوع غرفه سازی است که دست شرکتها برای رسیدن به طرح خلاقانه خود و اجرای تجاری آن را باز میکند. پاسخ به سوال غرفه سازی چیست هنوز تمام نشده است…
طبقهبندی براساس شاخصههای تولید
معمولا غرفهها در متدهای مختلفی تولید میشوند که انواع آن عبارتند از:
- خودساز یا چوبی
- مدولار یا پارتیشن
- ماکسیما
- اسپیس فریم
غرفه خودساز یا چوبی
همانطور که از نام آن مشخص است، از نئوپان و ام دی اف و برخی موارد از آهن ( در چارچوب قانونی رویداد) ساخته میشود. به دلیل استفاده از این مواد این نوع دو مزیت دارد؛ یکی این که میتوان از طرحها و رنگهای مختلف در طراحی و ساخت آن استفاده نمود. از طرفی با پترنهای مختلف و متنوع میتوان آن را زیباسازی نمود.
غرفه مدولار یا پارتیشن
این سازه از پایه، قید و پنل با ارتفاع عموما ۲۴۰ سانتیمتر و به فاصله یک متر از هم به یکدیگر متصل میشود. این سازه در متراژهای مختلف قابل اجرا است. این نوع سازه فقط مناسب فضاهای بسته است زیرا در برابر آب و باد در فضای باز آسیبپذیر است. چنانچه مشارکت کننده بخشی از یک رویداد باشد، نیازی به اینکه شخصا اقدام به ساخت کند نیست. از سویی قرارداد ساخت بهطورکلی توسط ستاد برگزاری با مجری منعقد میشود.
غرفه ماکسیما
یکیدیگر از مدلهای ساخت و طراحی سریع است. سازه ماکسیما همانند سازههای مدولار از پایه، قید و پنل ساخته میشود. با این تفاوت که ترکیب رنگی و نوع قید و پنل متفاوت است. البته نوع سازه ماکسیما شرکتهای مختلف باهم متفاوت بوده و هر یک از طرح خاصی، استفاده میکند. چنانچه در این سازه از پنلهای رنگی و پایه با ارتفاع بالای سه متر استفاده شود با کمی خلاقیت میتوان طرحهای زیبایی را اجرا نمود.
غرفه اسپیس فریم space frame
یکی از سازه های محکم است و مناسب نمایشگاه هایی است که نیاز به سازه با استحکام بالا دارد. سازه از نوع فلزی است و در فضای باز هم قابل استفاده است این سازه فلزی با برزنت و چادر مسقف میشود و میتوان دیواره آن را با بنر و فلکسی تزئین کرد. چنانچه در فضای باز مدولار استفاده شده باشد. مشارکتکننده میتواند با ارائه درخواست خودساز از ستاد برگزاری و طی مراحل قانونی اقدام به برپایی سازه خود کند. هنوز پاسخ به سوال غرفه سازی چیست؟ تمام نشده است چرا که این یک روند تخصصی و حرفهای است.
فرایند اجرای غرفه سازی
1)طراحی غرفه سازی
هدف از چگونگی تبلیغات باید مشخص شود و یک نقشه راه ایجاد شود، تا بتوان مفهوم را توسعه داد. طراحان حرفه ای غرفه نمایشگاه همیشه هدف شرکت ها را درک می کنند . آن ها اطمینان حاصل می کنند که غرفه شرکت ها ، به بهترین وجه با اهداف شان مطابقت دارد و تأثیر قابل توجهی در روز نمایشگاه می گذارد. ایده های طراحی غرفه بر اساس فضای کف، بودجه و محل غرفه در سالن نمایشگاه خواهد بود. گرافیک و تجهیزات نیز مطابق با محل استند شما تعیین می شود.
غرفه ساز مطمئن خواهد شد که غرفه نمایشگاهی بهترین استفاده را از فضایی که به شرکت ها اختصاص داده شده است خواهد داشت. پیمانکار بودجه شرکت های سفارش دهنده را می داند. در حین توسعه مفهوم طراحی در بودجه شما باقی میماند. زیرا آن ها سال ها در طراحی براساس اندازه فضا، بودجه، محل، هدف برند و غیره تخصص کسب کردهاند. درنتیجه یک غرفه با جلوه های زیبای گرافیکی و معماری مخاطب را بین 5 الی 20 دقیقه در غرفه نگه میدارد. این چنین است که غرفه سازی می تواند ایجاد یک ارتباط موثر و طولانی مدت را در ذهن بازدید کننده داشته باشد.
2) ساخت غرفه نمایشگاهی
پس از نهایی شدن طراحی، نوبت مرحله ساخت است. تولیدکنندگان باید با استفاده از مواد با کیفیت برتر و روکش عالی، و طبق طرح تایید شده بسازند. وظیفه اصلی آنها این است که مراقب باشند کیفیت در هیچ مرحلهای از ساختوساز به خطر نیفتد. زمان موردنیاز برای ساخت، بسته به نوع استند و عناصر طراحی موجود در آن متفاوت است. درواقع این مکان نشاندهنده شرکت در یک نمایشگاه است. بنابراین، مهم است که آن را بهعنوان مثال، درست در رویداد نمایش دهند.
3)مرحله نصب و تدارکات
عموما روند تولید به مرحله ساخت ختم نمیشود. همچنین شامل نصب در محل میشود. اما قبل از نصب باید به محل موردنظر حمل شود. اینجاست که لجستیک وارد عمل میشود. محصول نهایی باید توانایی تحمل فرآیند حملونقل را داشته باشد. آخرین مرحله، نصب آن است. این مرحله تضمین میکند به درستی، ساخته و راهاندازی شده است. از طرفی هم آزمایش میشود که آیا بهدرستی کار میکند یا خیر؟!
4)مدیریت پروژه
رابطه مدیریت پروژه با غرفه سازی چیست. در هر یک از مراحل بالا، مهم است که یک نقطه تماس مشترک داشته باشد که با همه هماهنگ باشد. تعداد کمی از مجریان این حوزه وجود دارند که یک مدیر پروژه برای پروژههای خود استخدام کرده باشند. آنها در هر مرحله از فرآیند با شرکت ها کار می کنند و مطمئن می شوند که الزامات را برآورده میکند. که بدون هیچ مشکلی نصب می شود. اینکار تعداد تماس سفارشدهنده را با تکتک افراد دخیل در ساخت کاهش میدهد. شرکتها قادر خواهند بود روی کسبوکار اصلی خود تمرکز کنند و فرآیند میتواند بدون دردسر انجام شود.
نتیجهگیری
اگر از شما بپرسند غرفه سازی چیست؟ باز هم فکر میکنید یک روند ساده است؟ یکی از مهمترین روشهای بازاریابی و فروش، شرکت در نمایشگاهها است. از این رو نقش محوری و اساسی را بازی میکنند. خلاقیت در طراحی، گرافیک و استفاده درست از رنگها، فضا و چگونگی قرارگیری و اجرای آن مباحث مهمی است که توجه خاصی را میطلبد. همچون مارکتینگ و فروش وظیفهای مهم و حیاتی را برای برندسازی و فروش شرکتها خواهد داشت.
امروزه نمیتوان تمام مراحل فروش را به فضای مجازی و بازار دیجیتال محدود نمود. درنتیجه شرکتهای موفق اقدام به ورود در عرصه رقابتی نمایشگاهی میکنند. از این رو بصورت مستقیم با مشتریهای خود ارتباط میگیرند. اینجاست که تمامی روندهای مذکور در حوزه فعلی به ظهور و معرفی برتر شرکتها خواهد انجامید. بدین منظور لازم است تمام روند طراحی و اجرا توسط یک تیم متخصص، حرفهای و خلاق صورت پذیرد. حال اگر از شما پرسیده شود غرفه سازی چیست و چقدر اطلاعات درباره چگونگی ساخت آن دارید؟ می توانید از این مطلب برای پاسخ به سوال غرفه سازی چیست استفاده کنید.